Suferiți de căderea părului

Suferiți de căderea părului

Părul bogat și strălucitor a fost întotdeauna nu numai frumos de privit, ci și un semn de sănătate. Dacă încep să cadă brusc, acesta este întotdeauna un semn că ceva nu este în regulă în organism. Poate fi modificări hormonale naturale, dar poate fi și o lipsă a anumitor substanțe din dietă sau un simptom al unei boli. Când este căderea părului normală și când ar trebui să începi să te îngrijorezi.

Este familiar femeilor după naștere

Este familiar femeilor după naștereSi bărbaților în 30 de ani. părul începe să se subțieze, iar dimineața există o grămadă de ele pe pieptene. O persoană sănătoasă pierde în mod normal 100 sau 300 de fire de păr pe zi. Dacă există mai multe dintre ele, este posibil să aveți o problemă de sănătate și ar trebui să începeți să o abordați.Părul crește din foliculii de păr, adică foliculi, iar dacă un păr cade sau este scos, în timp se va forma un păr nou în folicul. Părul, ca orice altceva în natură, are propriul ciclu.

Ele cresc timp de aproximativ trei până la șapte ani, apoi trec într-o fază de ofilire și odihnă, care durează trei luni, iar apoi părul cade.De ce cad părul.În cazul pierderii excesive a părului hormonii, în special testosteronul, au cota principală. Prin urmare, bărbații sunt mai des chel decât femeile. De asemenea, dezechilibrele hormonale, de exemplu, după naștere, alăptare sau boli ale glandei tiroide sau ale glandelor suprarenale pot duce la subțierea capului.

Interesant este că părul de pe spatele capului este mai rezistent la testosteron, prin urmare, coroana și partea din față a capului cad mai devreme. În transplanturi, părul este, de asemenea, adesea transferat din partea din spate a capului în față.Alte motive pentru care părul cade sunt stresul și lipsa de vitamine și minerale. Bunăstarea psihologică este imprimată corpului nostru nu numai pe păr, ci și pe unghii și pe piele. Prin urmare, este important să puteți lucra la ameliorarea stresului și la un suflet echilibrat.

Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, uitați-vă în videoclipul nostru.Alegerea sau utilizarea excesivă a produselor cosmetice pentru păr poate juca, de asemenea, un rol. Dacă părul cade, încercați să îl înlocuiți sau să îl limitați. În mod similar, evitați spălarea frecventă și uscarea prin suflare, care este, de asemenea, dăunătoare părului.Cum de a limita pierderea parului.Cel mai important lucru este să stabiliți cauza pierderii excesive a părului.

Dacă este vorba de stres sau dezechilibru hormonal

Dacă este vorba de stres sau dezechilibru hormonalDin cauza unei situații de viață sarcină, naștere, alăptare, situația este rezolvabilă prin ajustarea modului de viață și eliminarea factorilor de stres.Problema căderii părului poate fi rezolvată, în primul rând, prin schimbarea dietei. Este important să vă concentrați pe o dietă bogată în proteine, evitați cu siguranță oricevitaminele B, în special vitamina B2 sau riboflavina, vitamina B5 sau acidul pantotenic și vitamina B6 sau piridoxina, au un efect pozitiv asupra căderii părului.

Riboflavina se găsește în drojdie, organe comestibile în special ficat și rinichi, lapte, ouă, carne de porc și carne de vită sau pește. Puteți găsi acid pantotenic în principal în carne și organe comestibile, pâine integrală și leguminoase. De asemenea, piridoxina este conținută în carne și organe comestibile, în ouă, pește, drojdie, pâine integrală, banane, cartofi, varză sau nuci.În plus, vitamina C, care se găsește în principal în fructe și legume, fier, seleniu, zinc și magneziu sunt importante. Este util să consumați carne, organe comestibile, leguminoase, pește de mare, nuci și fasole.

Zincul vă va servi nu numai împotriva căderii părului, ci și împotriva ruperii și îngroșării. O puteți găsi în cereale integrale, susan, leguminoase, soia, gălbenuș de ou și orez.Masajul capului alimentarea cu sânge a rădăcinilor părului.În plus față de ajustarea dietei, masajul regulat al capului vă poate ajuta. Există, de asemenea, preparate speciale pentru aceasta, sau puteți folosi ulei de rozmarin sau tinctură, care ajută și la durerile de cap. Masajul va întări rădăcinile părului și va accelera circulația sângelui. Ar trebui să se facă în mod regulat de două ori pe zi timp de trei minute.Când să mergi la doctor.

O altă soluție este achiziționarea de medicamente și suplimente alimentare în farmacie, cu siguranță nu va strica nimic. Ultima soluție este transplantul de păr, în fața căruia, în orice caz, trebuie diagnosticat motivul pierderii creșterii părului.Într-adevăr, căderea părului poate semnala multe probleme de sănătate, așa că dacă durează mai mult de trei luni și ajustarea dietei și a stilului de viață nu ajută, asigurați-vă că vizitați un dermatolog.Acesta din urmă vă poate ajuta chiar și în cazul unei alte probleme cu părul-cu mătreață.

Câteva sfaturi utile pot fi găsite și pe videoclipul nostrum

Câteva sfaturi utile pot fi găsite și pe videoclipul nostrumCăderea părului.Alopecia este o pierdere parțială sau completă a părului. Creșterea și căderea părului este un proces fiziologic și este o consecință a reînnoirii naturale a celulelor. Dacă există o încălcare a echilibrului, apar diferite forme de subțiere a părului sau chelie.Cauzele caderii parului.Căderea părului este împărțită în reversibile și ireversibile. Cauzele abandonului reversibil pot fi stresul, sarcina sau, de exemplu, lipsa de vitamine.

Pierderea ireversibilă a părului este o consecință a activității hormonilor masculini testosteron și dihidrotestosteron. Astfel, ereditatea, îmbătrânirea, bolile locale sau generale influența hormonilor sexuali masculini, circulația sanguină slabă, bolile acute, intervenția chirurgicală afectează pierderea părului. În plus, sarcina și alăptarea, expunerea la radiații, bolile de piele, pierderea bruscă în greutate, deficitul de fier, diabetul, tulburările tiroidiene, medicamentele luate în timpul chimioterapiei, stresul, alimentația necorespunzătoare și lipsa anumitor vitamine.

Căderea părului este, de asemenea, afectată de stresul mecanic asupra părului tragerea și pieptănarea excesivă a părului deteriorarea părului prin vopsele chimice, perm și spălarea frecventă a părului cu șampoane necorespunzătoare.Vizita la medic pentru pierderea parului.Este necesar mai ales atunci când cauza căderii părului este incertă este necesar să se determine cauza chelie.Tratamentul caderii parului.Alopecia androgenică este pierderea părului cauzată de un exces de hormoni sexuali masculini.

Cauza este necunoscută și aplicarea topică a minoxidilului este utilizată în terapie mecanismul acțiunii sale nu este pe deplin înțeles, dar aplicarea pe termen lung este necesară și efectul terapiei este de obicei temporar. Sistemic, se utilizează tratamentul cu medicamente care reduc intensitatea conversiei testosteronului hormon sexual masculin, iar la femei se utilizează contraceptive orale. Terapia trebuie să fie pe termen lung.

O altă opțiune este metoda chirurgicală de tratament, care constă în transferul propriului păr sănătos, mai ales din regiunea occipitală, în locurile afectate de pierderea creșterii părului. Cu alopecia infecțioasă, este necesară eliminarea cauzei infecției medicamente împotriva ciupercilor pielii etc.Pentru căderea părului focal alopecia areata se utilizează aplicarea corticosteroizilor topici, a minoxidilului sau a terapiei radiații ultraviolete.